Hem » Just nu i Råda » Vårkonsert med Cantorums Manskör

Vårkonsert med Cantorums Manskör

Vårkonsert 7 maj med Cantorums Manskör

Cantorums Manskörs traditionella vårkonsert brukar äga rum på ”Artisten” i Göteborg men här byggs det nu om och till och därför ”flyttar” kören ut sin konsert till Råda Rum med sin fantastiska konsertsal. 

Lördagen den 7 maj sjunger kören in våren tillsammans med Göteborgs Polissångkör som man samarbetat med under många år. Det blir inte bara manskörssång utan även skönsång av sopranen Negar Zarassi. Anders Ottosson ackompanjerar på flygeln och Bo Glembring håller i taktpinnen.


Medverkande:

Cantorums Manskör är Sång- och Musikorden Cantorums kör. Orden grundades 1956 i Göteborg och är ett forum för sång- och musikintresserade kvinnor och män. Idag kan kören räkna in ett femtio-tal sångare under Bo Glembrings ledning. Han har lett kören framgångsrikt sedan 1993.

Göteborgs Polissångkör är en manskör som i obruten tradition verkat i mer än 100 år och har anor från 1903. Inriktningen är konsertframträdanden i kyrkor och konserthus. Den egna polismyndigheten anlitar kören vid olika officiella tillfällen. 

Ett nära samarbete med Cantorums Manskör har utvecklats under åren

Negar Zarassi, med sin varma och expressiva sopran, är en sångerska som når sin publik oavsett sammanhang. Hennes glädjesprudlande personlighet smittar av sig på publiken och hennes varma sätt skapar en innerlig stämning.  

Hon anlitas frekvent för konserter och olika musik- och teaterproduktioner över hela Sverige. Genom Persia’s got Talent 2019 fick hon stort globalt genomslag hos den persiska befolkningen och har sedan dess utvecklat sin egen crossover-genre med opera och pop på persiska. Med en bred och varierad repertoar har denna ”persiska Sarah Brightman” rört miljontals människor med sin vackra röst

Anders Ottosson är en välkänd profil i det Göteborgska musiklivet. När han inte spelar piano på våra konserter är han bitr. chef, Opera/Drama på GöteborgsOperan


Lördag 7 maj kl 15.00 i Råda Rum

Längd: ca 1,5 tim utan paus

Entré: Vuxen 200:-, barn u. 12 år 50:-

Biljetter: ticketmaster och i entrén på konsertdagen från kl 14.00.

En ledsagare för rullstol/handikapp går med gratis vid behov på samma biljett

Web: www.cantorum.se