Hem » Just nu i Råda » Existentiella perspektiv i livet

Existentiella perspektiv i livet

Existentiella perspektiv i livet

Hur kan vi prata mer om livet, döden och allt däremellan?

Filosofen och psykologen Ida Hallgren lotsar oss att förutsättningslöst samtala om viktiga, allmänmänskliga, existentiella teman kring de stora frågorna i livet, utifrån flera spännande perspektiv.

Efter nästan ett sekel av normer kring positivt tänkande tycks det som att vi i viss mån har tappat förmågorna att tänka och prata om svåra ämnen och det finns idag ett stort behov av förutsättningslösa och öppna samtal kring viktiga, allmänmänskliga, existentiella teman. Att leva i en föränderlig värld som vår är inte alltid enkelt, men genom att tillsammans med andra dela tankar och känslor om sådant som lycka – lidande, ensamhet – tillhörighet, mening – tomhet och liv – död, så kan vi göra det mera hanterbart.

Ida Hallgren är psykolog och doktorand i praktisk filosofi. Hon har arbetat med filosofiska och existentiella samtal under ett decennium och har tillsammans med prästen Pontus Nilsen tagit fram en samtalsmodell för existentiella gruppsamtal – Öppna kort.

Tid: Torsdag 14 mars 2024 kl 19.00
Plats: Råda Rum, lokal Maria
Biljett: 150
:- via Tickster


Köket och cafét är öppet i samband med eventet för den som vill äta eller dricka något innan.

Boka bord på 031-338 21 00 eller bokning@radarum.se


”Existentiella perspektiv i livet” är en föreläsning under Gröna Rums paraply där vi bland annat tar upp frågor om psykisk ohälsa, fysisk hälsa, miljö och hållbarhet.

Läs mer om Gröna Rum på https://radaforsamling.se/grona-rum