Hem » Just nu i Råda » Workshop – Lappa & laga med sashiko! 

Workshop – Lappa & laga med sashiko! 

Vi upprepar succén, kom och laga dina kläder! I Lappa och laga med sashiko kommer du lära dig teknikerna i sashiko, höra om historien bakom och få en blick i olika antika tekniker.

Johan Åberg från Göteborgsföretaget Dye for Indigo kommer till Råda Rum och leder en workshop i sashiko, en tusenårig japansk broderiteknik som används för att förstärka och laga trasiga kläder och textilier. Förläng livslängden på dina jeanskläder med sashikoteknik – att med enkla stygn i olika mönster foga ihop trasiga delar. Laga dina jeansplagg på ett hållbart, klimatsmart, estetiskt och hantverksmässigt sätt!

Inga förkunskaper behövs. Ta med de jeansplagg du vill laga. Material till lagningen finns på plats. Workshopen varar drygt 2,5 h.

Join the slow fashion movement! 

Tid: Tisdag 10 september kl 18.30 – ca 21.00. 
Plats: 
Råda Rum
Kostnad: 150 kr.
Hur får jag en plats?:
 Anmälan dig genom att fylla i formuläret här och följ anvisningarna.
Obs! Begränsat antal platser.


Om Johan Åberg 
“Efter nästan 20 år i modebranschen öppnade jag en vintagebutik där fokus låg på hantverk, kvalitet och unika klädesplagg. Jag upptäckte flera smarta sätt att laga vintagekläderna på. Jag blev kär i teknikerna, patchworken och de små löpstygnen. 2016 grundade jag Dyeforindigo och idag är jag värd för workshops i indigodyeing och sashikomending, föreläsningar och olika samarbeten, allt med fokus på hållbara och traditionella tekniker.”


Köket och baren är öppen innan föreläsningen för den som vill äta eller dricka något gott.
Boka bord på 031-338 21 00 eller bokning@radarum.se

Gröna Rum är ett koncept under vilket många idéer får plats. Under Gröna Rums paraply tar vi upp frågor om till exempel psykisk ohälsa, social hälsa, fysisk hälsa, klimatets påverkan på människan, miljö och hållbar utveckling. 

Läs mer om Gröna Rum på https://radaforsamling.se/grona-rum