Hem » Just nu i Råda » Jazzkonsert med Lars Jansson Trio

Jazzkonsert med Lars Jansson Trio

Jazzkonsert med Lars Jansson Trio

Lars Jansson Trio är en av de mest välkända jazzgrupperna i Skandinavien  och Japan och har genomfört turnéer över stora delar av världen. Nu gör han ett exklusivt besök i Råda Rum tillsammans med två yngre musiker: basisten Thomas Fonnesbaek och Lars son Paul Svanbert på trummor. Missa inte detta!

Efter över trettiofem år i musikbranschen är Lars Jansson numera en etablerad och ansedd kompositör, arrangör, pianist och pedagog. Han har samarbetat med flera framstående musiker som till exempel Jan Garbarek, Arild Andersen, Radka Toneff, Steve Swallow, Lew Sollof, Bob Berg, Rune Gustafsson, Ulf Wakenius, Georg Riedel, Rigmor Gustafsson och Göran Fristorp.

Lars Jansson blev Danmarks första jazzprofessor i Aarhus 1998 och nominerades samma år till den danska Danish Jazzpar prize. Tre år senare fick han en Dansk Grammy för skivan Hope. 

Lars definition av kärnan i jazzmusiken sammanfattar vad vi kan förvänta oss när han kommer till Råda Rum med sin trio: Att vara en del av kollektivet och samtidigt ha den totala individuella friheten att uttrycka sin egen röst.

Största delen av musiken är original komponerade av Jansson plus musik från ”The American Songbook”. Musiken bygger på melodisk improvisation och en stark rytmisk grund.

Välkomna!


Datum och tid: Fredag 30 augusti kl 19.00 i Råda Rum – Insläpp från 18.15

Längd: Ca 2 tim med paus

Biljett: 195:- via Tickster


Äta något innan?

Råda Rums restaurang ligger i anslutning till konserthallen och är öppen för dig och ditt sällskap att njuta av en god middag innan konserten.

Välkommen att boka bord via bokning@radarum.se eller 031-338 21 00.

Meny

Kvällens erbjudande, 2-rätters 369:- 
Välj mellan fisk eller vegetarisk till varmrätt:

  • Rödbetscarpaccio med saltrostade fröer, picklad charlottenlök och chevre
  • Ångad lättrimmad torsk med vitlöksfrästa grönsaker, ruille (aïoli med saffran, apelsin och tomatpuré) och skaldjursbuljong
    Veg alt: Helstekt blomkål med vitlöksfrästa grönsaker, ruille (aïoli med saffran, apelsin och tomatpuré) och syltad scharlottenlök

Chevresallad 189:-

Caesarsallad med kyckling 189:-

Räksmörgås 189:-

Kaffe och Tryffel 70:-