Hem » Just nu i Råda » Nya restriktioner fr.o.m 12 januari

Nya restriktioner fr.o.m 12 januari

Den 12 januari införs nya restriktioner för offentliga tillställningar och vi i Råda Rum vill såklart att det ska kännas tryggt för dig som vill gå på konsert/event, men även för oss som arbetar här. Därför följer vi rådande riktlinjer.

KONSERTER, EVENT, FÖRELÄSNINGAR MM

Vid arrangemang på fler än 20 deltagare tillåts enbart sittande deltagare och deltagarna ska delas upp i sällskap på maximalt 8 personer. Det ska också vara minst 1 meter mellan sällskapen. För arrangemang med fler än 50 deltagare krävs vaccinationsbevis i tillägg till övrig reglering.

Vid de tillfällen då vaccinationsbevis krävs, skall man i entrén kunna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis samt legitimation. Detta gäller personer som är 18 år och äldre.

HÄMTA VACCINATIONSBEVIS DIGITALT

Om du är fullvaccinerad kan du ladda ner ditt vaccinationsbevis
Det krävs att du har e-legitimation/Bankid för att logga in. Du kan sedan spara beviset på mobiltelefonen och/eller skriva ut det på papper.

BESTÄLL VACCINATIONSBEVIS VIA BREV

Om du är fullvaccinerad men saknar BankId kan du beställa ditt vaccinationsbevis genom att fylla i en blankett och skicka med brev. Beställ i god tid, det kan ta ett tag innan du får beviset. 
Skriv ut blanketten från E-hälsomyndighetens hemsida  eller kontakta din vårdcentral.

OVACCINERAD AV MEDICINSKA SKÄL ELLER UNDER 18 ÅR

Du som av medicinska skäl inte kan vaccinera dig behöver visa upp ett intyg från hälso- och sjukvården som styrker detta. Du som är under 18 år behöver i dagsläget inte visa vaccinationsbevis.