Hem » Just nu i Råda » En hyllning till Sven-Bertil Taube

En hyllning till Sven-Bertil Taube

EN HYLLNING TILL SVEN-BERTIL TAUBE med
AUGUSTIFAMILJEN & EDDA MAGNASON


När Augustifamiljen, Edda Magnason och Henrik Wallgren hyllar Sven-Bertil Taube på Stora teatern i Göteborg är det med en ljuvligt mångfacetterad konsert som på det mest kärleksfulla sätt levandegör länkarna till en svunnen epok i svensk underhållning”, skrev DN om föreställningen En hyllning till Sven-Bertil Taube. Nu välkomnar vi dem till Råda Rum.

AUGUSTIFAMILJEN är ett hyllat och folkkärt band som gång på gång visar sin musikalitet, i vilket sammanhang de än återfinns. Med 10 år i På Spåret, samt många TV-konserter som t ex Victoriakonserten, har bandet fått en speciell plats hos svenska folket och de har jobbat med nästan alla stora svenska artister. Men den gången Sven-Bertil var med dem i På Spåret och för första gången offentligt framförde Everts ”17e balladen” gjorde starkt intryck på dem. Här förstärks bandet bl a av fantastiska LISA LÅNGBACKA på dragspel.

EDDA MAGNASON blev i ett slag rikskänd från att varit en hyllad artist i kännarkretsar. Hennes rollporträtt av Monica Zetterlund förbluffade såväl kritiker som en stor filmpublik. Men Eddas uttryck vilar inte i någon annans, hon är en personlig artist med underbar röst och aura, hela tiden sökande vidare i musiken – och även på teaterscen. Hon och Augustifamiljen har samarbetat flera gånger, bl a i SVT:s På Spåret.

HENRIK WALLGREN är en omtalad sångare, äventyrare och författare från Brännö, Göteborg. Han har rest över haven med ostindiefarare, vikingaskepp och sin egen skuta. Och sjungit in flera egna skivor. Här står han för inspiration, regi, sång och recitation.


Datum: 5 oktober kl 19.00

Plats: Råda Rum

Biljett: 450:- via Tickster


Äta något innan?

Råda Rums restaurang ligger i anslutning till konserthallen och är öppen för dig och ditt sällskap att njuta av en god middag innan konserten.

Välkommen att boka bord via bokning@radarum.se eller 031-338 21 00.

Meny

Kvällens erbjudande, 2-rätters 369:- 
Välj mellan kött eller vegetarisk till varmrätt:

  • 5-peppargravad lax med äppel- och sellerisallad i örtgrön dressing
  • Vildsvinsytterfilé med honungsfräst savoykål och skogssvamprisotto
    Veg alt: 
  • Rödbetscarpaccio med saltrostade fröer, picklad charlottenlök och chevre
  • Tempeh med honungsfräst savoykål och skogssvamprisotto

Chevresallad 189:-

Caesarsallad med kyckling 189:-

Räksmörgås 189:-

Kaffe och Tryffel 70:-